Als de dag van toen oud

Boekomslag

Als Marije’s man David wordt uitgenodigd voor een reünieprogramma op tv, voelt ze dat haar wereld afbrokkelt.
Nu wordt vast alles weer opgerakeld uit die naarste zomer uit haar leven. De zomer waarin een seriemoordenaar door de stad waarde. De zomer waarin ze haar beste vriendin verloor door een ruzie. De zomer waarin haar vader zelfmoord pleegde.
Maar dan krijgt David een ongeluk, en hij niet alleen.
En ineens staat Marije zelf in een verdacht licht.
Het verleden dat ze dacht achter zich te hebben gelaten blijkt een grotere rol te spelen in de gebeurtenissen van nu dan ze ooit had kunnen denken.

Inspiratie
Ik wilde heel graag een verhaal maken waarin het verleden een grote rol speelde, en ook hoe iedereen dat verleden had beleefd. Ik moest voor dit boek echt een schema maken, waarin ik bijhield wie wat op welk moment wist en hoe die daarbij handelde. Anders kwam ik er niet uit. Het was een totaal andere werkwijze dan ik gewend was. Ik vond het best eenzaam om dit allemaal zelf uit te denken. Normaal roep ik vaak wel hulp in van wat mensen uit mijn omgeving, als klankbord, maar ik wilde dat de eerste lezers het onbevangen konden lezen, zonder achtergrondinformatie, omdat ik alleen dan kon weten of het logisch genoeg in elkaar zat én of het verrassend was.
Aangezien ik me vaak afvraag bij programma’s over bijv iemands middelbare school wat er allemaal naar boven komt dat iemand liever in het verleden zou laten, heb ik een reünieprogramma als katalysator laten dienen.

Bekijk de boek trailer