Jeugd

Allereerst welkom op deze site! Wat leuk dat je een kijkje komt nemen hier!
Mijn naam is Ingrid Mulder. Ik kom uit een klein dorpje uit Drenthe. Zo’n dorp waar bijna iedereen elkaar kent, en waar mensen elkaar groeten als ze elkaar tegenkomen. Zo’n dorp ook, waar iedereen zich met de ander bemoeit, en iedereen alles van elkaar weet. Of in ieder geval soms meer dan je lief is. Misschien ken je het wel. Omdat je zelf in zo’n dorpje woont. Of juist omdat je dat zou willen.

Als kind verslond ik boeken. Ik las echt alles wat los en vast zat. Over andere kinderen, in andere dorpen en in grote steden. In andere landen en andere culturen. En zo leerde ik dat je kunt reizen terwijl je gewoon in je luie stoel zit. Wat vond ik dat gaaf!

Nog veel gaver vond ik het, dat ik anderen ook kon meevoeren, naar waar ik maar wilde, als ik een verhaal schreef. Pure magie vond ik dat. Ik schreef letters op een stuk papier, en degene die het las zag wat ik had opgeschreven helemaal voor zich. Toen ik dat eenmaal ontdekt had, wist ik wat ik wilde worden: schrijver!

Maar natuurlijk wist ik dat je niet zomaar kunt leven van de schrijverij. En dus ging ik heel verstandig studeren. Het wonen in de grote stad vond ik een groot avontuur. Voor het eerst van mijn leven woonde ik ergens waar ik de buurman niet kende! En waar niemand wist wie mijn ouders waren.
Ik studeerde af, en ging werken als jurist (dat is iemand die veel verstand heeft van wetten en regels). Heel keurig allemaal.

En ondertussen bleef de schrijfdrang. Ik schreef en schreef en schreef.
Totdat in 2007 een uitgever wel wilde uitgeven wat ik had gemaakt. Het duurde nog twee jaar voordat het boek er eindelijk was, maar toen was ik dan eindelijk geworden wat ik wilde zijn: schrijver.
In 2011 kwam mijn eerste boek voor kinderen. Als het aan mij ligt zal het daar niet bij blijven!

Boekomslag Startschot
Startschot

Het Verloren Legioen

Kerstbingo
Kerstbingo