Als de dag van toen

Boekomslag
2010

Als de dag van toen kun je via onderstaande knop per mail bij mij bestellen. De prijs is € 12,95, dit is inclusief verzendkosten.

Een ambulancebroeder wordt neergestoken. Een week eerder was hij samen met een collega ook al het slachtoffer van geweld. Door de moord ontstaat in de stad van Sjaak de nodige commotie. Geweld tegen hulpverleners kan niet worden gepikt. Bovendien is er een plaatselijke politicus die de gebeurtenissen breed uitmeet en gebruikt voor zijn eigen campagne. Maar zijn zijn motieven wel helemaal zuiver? Wat is zijn connectie met de relschoppers die de hulpverleners hebben aangevallen? Sjaak wordt door de journalist Arend Meijer betrokken bij diens onderzoek naar de politicus. Helemaal wanneer de daders het zelfs op haar huis voorzien lijken te hebben. Maar wordt haar blik daardoor niet afgeleid van de eigenlijke moordzaak?

Inspiratie

Inspiratie
Ik wilde heel graag een verhaal maken waarin het verleden een grote rol speelde, en ook hoe iedereen dat verleden had beleefd. Ik moest voor dit boek echt een schema maken, waarin ik bijhield wie wat op welk moment wist en hoe die daarbij handelde. Anders kwam ik er niet uit. Het was een totaal andere werkwijze dan ik gewend was. Ik vond het best eenzaam om dit allemaal zelf uit te denken. Normaal roep ik vaak wel hulp in van wat mensen uit mijn omgeving, als klankbord, maar ik wilde dat de eerste lezers het onbevangen konden lezen, zonder achtergrondinformatie, omdat ik alleen dan kon weten of het logisch genoeg in elkaar zat én of het verrassend was.
Aangezien ik me vaak afvraag bij programma’s over bijv iemands middelbare school wat er allemaal naar boven komt dat iemand liever in het verleden zou laten, heb ik een reünieprogramma als katalysator laten dienen.

bekijk hier de boektrailer