Broederdienst

2014

Broederdienst kun je via onderstaande knop per mail bij mij bestellen. De prijs is € 12,95, dit is inclusief verzendkosten.

Een ambulancebroeder wordt neergestoken. Een week eerder was hij samen met een collega ook al het slachtoffer van geweld. Door de moord ontstaat in de stad van Sjaak de nodige commotie. Geweld tegen hulpverleners kan niet worden gepikt. Bovendien is er een plaatselijke politicus die de gebeurtenissen breed uitmeet en gebruikt voor zijn eigen campagne. Maar zijn zijn motieven wel helemaal zuiver? Wat is zijn connectie met de relschoppers die de hulpverleners hebben aangevallen? Sjaak wordt door de journalist Arend Meijer betrokken bij diens onderzoek naar de politicus. Helemaal wanneer de daders het zelfs op haar huis voorzien lijken te hebben. Maar wordt haar blik daardoor niet afgeleid van de eigenlijke moordzaak?

Inspiratie

Ik hoorde eens over een hulpverlener de volle laag over zich heen kreeg van een cliënt van hem. Het ging er heftig aan toe en er werden, in alle onmacht, bedreigingen geuit. Ik bedacht dat ik niet graag in zijn schoenen zou staan. Ik zou bij het naar huis gaan steeds achterom kijken. De thrillerschrijver in mij bedacht daarnaast dat de cliënt natuurlijk verdachte numero uno zou zijn als er iets met de hulpverlener zou gebeuren. Dat was genoeg om een vonkje te doen ontstaan…