De boogschutter

Boekomslag
2009

De boogschutter kun je via onderstaande knop per mail bij mij bestellen. De prijs is € 12,95, dit is inclusief verzendkosten.

Rechercheur Jacqueline Bijl (roepnaam: Sjaak) onderzoekt een moord op een jonge vrouw die net sinterklaasinkopen heeft gedaan. De labiele ex-vrouw van de man van het slachtoffer lijkt een logische verdachte.
Maar dan valt er nog een dode, en nog een. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat er een moordenaar in de stad rondloopt, die elk moment en op elke plaats kan toeslaan. Niemand is meer veilig!

Inspiratie

Ik las een tijdlang veel boeken over seriemoordenaars en ik vroeg me altijd af hoe de eerste moord werd behandeld door de politie, als er nog geen sprake was van een serie. Je hoort altijd dat de meeste moorden worden gepleegd door mensen in de buurt van het slachtoffer. Zouden die dan nu ook stevig aan de tand worden gevoeld? En wanneer werd dat losgelaten, nadat er eenmaal meer moorden werden gepleegd? Hoe zou het zijn om in een gezin te leven waarin een familielid is vermoord en waarin andere leden van je familie mogelijk worden verdacht? Om er daarna achter te komen dat de verdenkingen helemaal niet binnen de familie moeten worden gezocht?
Dat was het uitgangspunt bij dit verhaal. Tijdens het schrijven werd het meer en meer een politieroman, waarbij de nadruk niet meer op dat ene gezin kwam te liggen, maar de vragen die ik hierboven stelde lagen wel ten grondslag aan het eerste idee voor het boek daarnaast dat de cliënt natuurlijk verdachte numero uno zou zijn als er iets met de hulpverlener zou gebeuren. Dat was genoeg om een vonkje te doen ontstaan…

Recensies

‘Formidable prestatie. Steengoede politieroman.’
5 sterren op Crimezone.nl

‘Goed gescoorde politieroman. Goede karakter en sfeertekening. Spannend tot het einde’
Alice Grob voor Biblion

‘Onderhouden, Stevige whodunnit. Goede kost.’
detectives.kro.nl