Dode hoek

Boekomslag
2016

Dode hoek kun je via onderstaande knop per mail bij mij bestellen. De prijs is € 12,95, dit is inclusief verzendkosten.

Jason Duijvekater heeft altijd gedacht dat zijn tweelingzus is vermoord omdat ze op een ongelukkig moment op de verkeerde plaats was. Dan vindt hij jaren later een chantagebrief, die haar moord in een heel ander daglicht plaatst.
Rechercheur Karsten Witteveen onderzoekt de moord op een jonge vrouw. Als haar vriendje een dag na haar begrafenis dood wordt gevonden zoekt het team naar een verband tussen de twee moorden. Welke rol speelt het ongeluk waarvan ze allebei jaren eerder getuige waren? En waarom duikt Jason Duijvekater steeds weer op bij zijn oud-schoolgenoten?

Inspiratie

Als ik jog loop ik meestal hetzelfde rondje, waarbij ik langs een middelbare school kom. Een aantal jaren geleden gebeurden daar in korte tijd een paar ongelukken met middelbare scholieren op de fiets. Een zelfgemaakt monument aan een boom herinnert nog aan een overleden jongen. Ik krijg altijd kippenvel als ik dat monument passeer. De ongevallen intrigeerden me. Hadden ze iets met elkaar te maken? Hoe dan? Wat verbond de scholieren met elkaar? Het uitgangspunt bleef lange tijd in mijn achterhoofd spelen, maar ik wist nooit goed hoe ik een en ander moest combineren. Totdat ik bedacht dat het interessant kon zijn wat getuigen van een dergelijke tragedie jaren later nog merken van wat er ooit gebeurd is. Het oorspronkelijke idee raakte steeds verder naar de achtergrond, zoals dat vaak gaat bij het schrijven