Eindstation

Eindstation
NIEUW!! – 2022

Eindstation kun je via onderstaande knop per mail bij mij bestellen. De prijs is € 18,95, dit is inclusief verzendkosten.

Daar stond ze boven aan de trap, bij de ingang van het perron. Nu ligt ze, samen met de anderen – die ze in haar val meesleurde – gewond beneden. Ze is bang en moet maken dat ze wegkomt, voordat iemand haar aanspreekt en zij mogelijk de schuld krijgt. Een getuige meldt aan de politie dat het geen val was. Het meisje werd geduwd. Maar waarom en door wie? Rechercheur Ginny realiseert zich dat dit niet zomaar een zaak is. Terwijl Ginny een ultieme poging doet het geheim dat ze al zolang met zich meedraagt af te schermen, loopt haar eigen gezin gevaar.

Inspiratie

Ik heb een aantal jaren lange treinreizen moeten maken om naar mijn werk te gaan. Eén keer bleef ik, midden op een drukke stationstrap, met mijn hak in de pijp van mijn broek haken. Ik struikelde, maar wist gelukkig overeind te blijven. Wel bedacht ik wat er had kunnen gebeuren als ik was gevallen. Ik zag al helemaal voor me hoe ik als een sneeuwbal alles en iedereen meenam in mijn val.
Jaren later, op een dag in mijn zomervakantie, toen ik eigenlijk met een ander verhaal bezig was, zag ik ineens een meisje voor me dat van de trap valt in een druk station. Ik wist vrij zeker dat ze werd geduwd, maar hoe en wat en vooral waarom, dat kreeg ik niet goed bedacht. Toch bleef de scène steeds terugkomen en ik wist dat ik er iets mee moest doen. Pas toen Ginny bij me opkwam wist ik hoe ik een en ander aan elkaar kon breien.
Nog steeds als ik met de trein ga verbaas ik me erover hoe zoveel mensen tegelijkertijd op een trap kunnen lopen zonder dat er iets fout gaat. En altijd probeer ik zoveel mogelijk aan de zijkant te lopen en let ik goed op waar ik mijn voeten zet. Het zal je toch gebeuren dat je daar naar beneden kukelt…