Het verloren legioen

Het verloren legioen is niet meer te bestellen.

Als midden in de bijzonder koude winter de gracht rond het stadje Niemansfort maar niet wil bevriezen en de bekende eerste schaatswedstrijd niet gereden kan worden, denkt iedereen aan een natuurverschijnsel.

Het Ministerie van Zeer Geheime Zaken denkt er anders over en stuurt onder leiding van Tom Maximus, de zoon van de minister van Zeer Geheime Zaken, zijn ervaren agent Houk en de onervaren Hubert naar het met oude forten en bunkers omringde stadje om poolshoogte te nemen…
Het derde avontuur van het Ministerie van Zeer Geheime Zaken, dat onder leiding van de familie Maximus met de hulp van kinderen mysterieuze zaken oplost, die voor de politie en bekende geheime diensten niet op te lossen zijn.
Met geheime kaart van de forten rond Niemansfort en extra bewijsmaterialen die te downloaden zijn vanaf een zeer geheime site.

Bekijk de boek trailer

Recensies

‘Dit is inmiddels het derde avontuur van het Ministerie van Zeer Geheime Zaken, dat onder leiding van de familie Maximus mysterieuze zaken oplost die voor de politie en bekende geheime diensten niet op te lossen zijn. Of sterker nog: die ze wellicht niet eens zijn opgevallen, want in dit geval denkt iedereen aan een natuurverschijnsel, terwijl in in feite veel meer aan de hand is. Max, de zoon van het huishouden Maximus, zoekt een aantal kinderen bij elkaar die op onderzoek moeten gaan. Niet dat ze ervaring hebben in het spionnenwerk, of weten wat er precies aan de hand is… neen, dat is zeker niet het geval. De kinderen worden aan elkaar gekoppeld, zonder precies te weten welke bagage de ander inbrengt. Ieder heeft wel zo zijn eigen kwaliteiten en kennis, en het feit dat ze kind zijn blijkt meer dan eens in het voordeel: wie let er nu op kinderen?’
coolesuggesties.nl

Het boek is ontzettend leuk geschreven, en heeft een ongekende vaart. Door het boek heen vind je de aanwijzingen terug die de kinderen onderweg tegenkomen, uiteraard voorzien van de nodige officiële stempels van het Ministerie van Zeer Geheime Zaken en archieflabels. Bovendien heb je met dit boek toegang tot een zeer geheime website, waar je bijvoorbeeld de zeer geheime kaart van de forten rond Niemansfort kunt vinden, maar ook extra bewijsmaterialen kunt downloaden. Een superboek. Weldoordacht, spannend en ideaal voor de echte spionnen onder ons!
bol.com

Het boek gaat over geheim agent Houk en Hubert, die in het fortenmuseum van de stad werkt. Zij moeten voor het MVZGZ in Niemansfort een raadsel oplossen: in Niemandsfort wordt altijd de eerste schaatswedstrijd op natuurijs van het jaar gehouden. Maar juist tijdens de koudste winter in jaren bevriest het ijs maar niet. Houk en Hubert gaan het oplossen met de hulp van Pip, een stoere meid. Uiteindelijk diep in de ondergrondse gangen onder het hotel van Pips vader vinden ze de oplossing.
Het boek is zo spannend dat je wel MOET blijven lezen. Maar het is ook grappig. Er gebeuren veel onverwachte dingen in het boek.
In elk boek van MVZGZ staat een website vermeld. Je gaat naar die site en daar krijg je extra informatie over een mysterieus persoon die in het boek genoemd wordt.
De MVZGZ-serie is een van mijn favoriete boekenseries.
CK, 11 jaar