#FeestbijVictor

Boekomslag #Feestbijvictor

Dit boek is alleen als e-boek te koop. De prijs is € 2,50.
Via onderstaande knop kun je het bij mij bestellen.

Victor en zijn vrienden hebben een gezellige oudejaarsavond gepland. Niets groots en meeslepends, maar gewoon een avond met een klein groepje vrienden, spelletjes en natuurlijk oliebollen. Dan blijkt dat de jongen met wie Victor al jaren ruzie heeft een heel ander plan heeft voor Victors avond.
Michiel hoopt deze oudejaarsavond eindelijk genoeg moed te verzamelen om Britt te laten merken hoe leuk hij haar vindt.
Steef wil het nieuwe jaar beginnen met een bijbaantje waar hij zijn creativiteit in kwijt kan. Als hij de sollicitatie nou maar niet verpest.
Lara is eindelijk verlost van de ellendige ziekenhuisbezoeken waar haar leven lange tijd uit heeft bestaan. Als een vriend een beroep op haar doet merkt ze hoe opgelucht ze daarover is.
Zes jongeren die zich de laatste avond van het jaar heel anders hadden voorgesteld.

Inspiratie
Met mijn oudste dochter zag ik vorig jaar een mierzoete kerstfilm waarin verschillende jongeren een dag werden gevolgd. Naar aanleiding van mijn commentaar tijdens de film (tip aan ouders: nooit doen in het bijzijn van je kinderen, je wordt er vroeg of laat op afgerekend) daagde ze mij uit om een feelgoodverhaal te schrijven voor jongeren, die zich afspeelde tijdens een feestdag. Ik moest even slikken. ‘Geen moord en doodslag?’ Een onverbiddelijk hoofdschudden. ‘Geen gif, bloed, bijl, enge man?’ Ook dat niet. Ik moest deze keer echt uit mijn comfortzone, zoals dat zo lelijk heet.
Het resultaat is een verhaal dat enerzijds smaakte naar meer en me anderzijds deed terugverlangen naar meer spannende genres. Wie weet, wie weet…

Recensie:

Op de site www.boekenbeschrijfster.nl :

Victor en zijn vrienden hebben een gezellige oudejaarsavond gepland. Niets groots en meeslepends, maar gewoon een avond met een klein groepje vrienden, spelletjes en natuurlijk oliebollen. Dan blijkt dat de jongen met wie Victor al jaren ruzie heeft een heel ander plan heeft voor Victors avond.
Michiel hoopt deze oudejaarsavond eindelijk genoeg moed te verzamelen om Britt te laten merken hoe leuk hij haar vindt. Steef wil het nieuwe jaar beginnen met een bijbaantje waar hij zijn creativiteit in kwijt kan. Als hij de sollicitatie nou maar niet verpest. Lara is eindelijk verlost van de ellendige ziekenhuisbezoeken waar haar leven lange tijd uit heeft bestaan. Als een vriend een beroep op haar doet merkt ze hoe opgelucht ze daarover is.

Naar aanleiding van de film ‘Let it snow’ werd Ingrid Mulder uitgedaagd door haar oudste dochter uitgedaagd om een feelgoodverhaal te schrijven dat zich op een feestdag afspeelde. Om de auteur te citeren: ”Het resultaat is een verhaal dat enerzijds smaakte naar meer en me anderzijds deed terugverlangen naar meer spannende genres. Wie weet, wie weet…”
‘#feestbijvictor’ is mijn eerste kennismaking met Mulder. Zij had gereageerd op mijn oproep om mee te werken aan mijn vragenrubriek. ‘Let it snow’ heb ik met plezier gelezen én als film gezien, waardoor ik wel nieuwsgierig werd naar ‘#feestbijvictor’.

Het is een fijn verhaal om lekker even tussendoor te lezen. Het is geen heel lang verhaal en hierdoor kun je het heerlijk in één ruk uitlezen. Boven elk hoofdstuk staat vanuit wie het verhaal is geschreven, zodat het goed te volgen is welke zes jongeren centraal staan en wat zij allemaal meemaken op oudejaarsavond. Je leert Victor en zijn vrienden een beetje kennen. Als het verhaal langer was geweest, was er meer ruimte geweest om dit verder uit te diepen. Voor iemand die normaal gesproken spannende boeken schrijft, is dit een leuk uitstapje naar het feelgood-genre. Het maakt mij overigens wel nieuwsgierig naar de andere boeken van Mulder… en wat mij betreft, kan ze vaker in dit genre schrijven.

’#FeestbijVictor’ is online verkrijgbaar bij Ingrid Mulder.

Auteur: Ingrid Mulder
Titel: #feestbijvictor
Genre: Young Adult
Aantal pagina’s: 85