momenten

Ik ben dol op leuke citaten, bordjes met grappige teksten en rare uitspraken of spelfouten (vooral die). Mijn gezin drijft het tot waanzin als ik weer eens een foto wil maken van een bord dat tot nu toe niemand was opgevallen. En ook bij de huis- tuin- en keukencitaten sta ik altijd even stil. Bijna gedachteloos fotografeer ik het theezakje dat ik krijg tijdens een overleg waarin we nieuwe plannen maken voor deel twee van een trilogie. We do not remember days, we remember moments. 

Meteen blijkt het citaat te kloppen: het tweede kopje thee wordt niet alleen voor mij neergezet, maar de ober maakt het zakje open, en laat de thee heel zorgvuldig in mijn glas neerdalen. Bovendien krijg ik er niet één maar twee mini-oreootjes bij. Ik glimlach. Zo heb ik het nog nooit meegemaakt. Een service om te onthouden.
De dag die begint met de inspirerende brainstormsessie eindigt met een onverwacht whatsapp-bericht. Of we tijd hebben voor koffie, vragen vrienden die op twee uur rijden van ons wonen. Ze zijn in de buurt. We hebben ze al zo lang niet gezien dat deze spontane actie extra bijzonder wordt. De volgende dag blijft de whatsapp een bron van onverwachte contacten: een uitnodiging voor een feestje van iemand die ik al meer dan een jaar niet heb gesproken en aan wie ik laatst nog zat te denken, en twee mensen die toevallig bij onze trouwlocatie waren geweest en mij daar een foto van sturen. Elk whatsappje voelt als een bijzonder moment. Er wordt aan mij gedacht, ik ben welkom.
Het zorgt voor een brede grijns op mijn gezicht. Meer nog dan op citaten en grappige teksten ben ik dol op spontane ontmoetingen, onverwacht leuks en lieve contacten.
Kom maar door met die memorabele momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *